| Főoldal : Etetőanyagok házilag készítve |
Etetőanyagok házilag készítve
2007.08.13. 11:36
Szeretnénk néhány etetőanyag recepet bemutatni! Ezek a tapasztalatok alapján jól vizsgáztak, tehát jól lehet velük horgászni. Összetételükön változtatni, kísérletezni mindenképpen érdemes, célszerű a halak ízléséhez, táplálkozási kedvükhöz igazítani...
Általános konyhai horgászatra:
Zsemlemorzsa: 15% Kukorica: 30% Háztartási keksz: 30% Pir. napraforgó őrlemény: 15% Csokis speciál: 10%
Aromát a halak fajtájához, és méretéhez adagolhatunk.
Konyhai horgászatra, főleg ponty fogására:
Zsemlemorzsa: 15% Kukorica: 30% Háztartási keksz 30% Angolmorzsa: 10% Mézeskalács 15%
Aromát a pontyok ízlése szerint gyümölcs illatú legyen.
Versenyhorgászatra általában:
Zsemlemorzsa: 5% Kukorica: 15% Háztartási keksz: 15% Angolmorzsa: 5% Csokis speciál: 10% Pir. napraforgó őrlemény 10% Pir. mogyoró őrlemény 10% Pir. kendermag őrlemény 20% Vaníliás piskóta 10%
Adhatunk hozzá aromát, de nem szükséges. Az aromát a várt halak fajtájától függően. Ha pl.: Dévér várható, akkor fahéjas, karamellás illatút, stb.
Ezek az etetőanyagok általában állóvízre a legjobbak, ám ha adunk hozzá egy kis PV1-et akkor akár folyóvízen is alkalmazható.
| |